Vi fikk i dag utdelt en oppgave. Den siste av dem var og skrive et blogginnlegg om hvordan mediene setter dagsorden. Oppgaven lyder slik:
Skriv et blogginnlegg om hvordan du mener mediene har satt dagsorden denne uken. Start med å definere hva du legger i begrepet dagsorden.
Dermed kan jeg jo da starte med og definere hva dagsorden betyr:
Normalt i et møte eller noe slikt sier man at dagsorden er en liste over saker du skal legge frem i løpet av den timen dere er samlet. I dette tilfellet er det ikke helt slikt. Dagsorden vil her si at mediene vil få deg til og snakke om det temaet de legger fram. Om ikke nødvendigvis at du skal snakke om det, men hva du skal være opptatt av.
Hver dag sette mediene dagsorden og hovedsaken denne uken er selvfølgelig Sigrid-drapet. Bare på et par dager er det i VG skrevet rundt 20 artikler som kun omhandler denne saken. VG har laget overskrifter som vekker interesse og plassert saken som en stor "forside" både på nett og i avisform. Dermed har det vekket interesse hos leserne, og fått dem til og begynne og snakke om det.
Her har du en link til saken. Her har VG til og med laget en egen fane for saken hvor de samler all data og alle artiklene som omhandler både forsvinningen hennes og når hun ble funnet drept. I bunn av artikkelen ligger det sikkert flere artikler til relaterte artikler om Sigrid:
VG - Sigrid-drapet - samleside
Siden VG har en veldig stor oppslutning i antall lesere, vil det derfor være mange som legger merke til saken når den først publiseres på fremsiden. Er du en liten avis er det vanskeligere for en avis og sette dagsorden, men for VG er det egentlig bare og publisere en haug med artikler og dra saken ut. Da vil leserne føle at saken er mye større enn hva den kanskje er. Jeg sier ikke at dette har de gjort med Sigrid saken men i andre tilfeller har jeg lagt merke til det.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar